ŽUPNIJA SV. PETER
Meni
ŽUPNIJA SV. PETER
Predstavitev
Oznanila
Zgodovina
Skupine
Verouk
Foto-galerije
SVETE GORE
Kravaričeva kapela
Šempetrani v svetu
Datoteke
Povezave
grb


Ž  U  P  N  I  J  A

SV. PETER

POD SV. GORAMI

grb1.jpg

Bistrica ob Sotli 7

3256  Bistrica ob Sotli

Tel. 03 809 40 42

Mobi: 031 278 180

E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
Prisotni
Božja beseda
Cache Directory Unwriteable
Prijava

Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Števec obiskovalcev
824105
Template Chooser
genesis_v1.0
Wrapper
Group Menu
..... ŽUPNIJA SVETI PETER POD SVETIMI GORAMI .....

 Sample Image

Majniški koncert Dekliškega cerkvenega pevskega zbora

Navdušenje se še ni poleglo po koncertu naših deklet pod vodstvom Metode Denžič, ki je bil v soboto, 12. maja zvečer. Koncert so posvetile Mariji, saj smo v njenem mesecu šmarnic. Kot gosta sta nastopila otroški in mladinski cerkveni pevski zbor iz Rogaške Slatine. Veseli smo, da je bila med nami znova pevovodkinja Tanja, ki je pred 25 leti začela z otroškim zborčkom v naši župniji. Naši pevovodji in organistinji Špela in Metoda tedaj nista še niti prestopili šolskega praga, a sta že prepevali v Tanjinem zboru. Danes lahko občudujemo njune uspehe v zborovski glasbi. Pesem je molitev. Telo instument. Ne samo cerkev, tudi naše duše v prepolni cerkvi so bile napolnjene z veseljem, mirom in ljubeznijo. Hvala Bogu, hvala Metodi in Tanji in vsem sodelujočim za bogat večer na čast Mariji. Fotografije si lahko ogledate tukaj.

 Sample Image

 

 Sample Image

Škofija fest 2012

V Šoštanju se je v soboto, 21.4. 2012, odvijal Škofija fe(j)st. Župnije so se pomerile v kvizu v poznavanju življenja A.M. Slomška. Hkrati se je odvijal šporni turnir v nogometu, košarki in odbojki. Na kvizu, kjer so nas zastopali Teja Tavčer, Tadej Ulčnik in Aljaž Kunst, smo osvojili 9. mesto, dekleta so osvojila 2. mesto v odbojki, osnovnošolska skupina nogometašev je zmagala v boju za četrto mesto, mladinska skupina je osvojila naslov prvakov. Vsem ekipam čestitke in zahvala za uspešno zastopanje naše župnije!  Fotografije si lahko pogledate tukaj. Kratek filmček dogajanja je tukaj .

 

 Sample Image

Križev pot 3. postna 4. in 5. razred

Na tretjo postno nedeljo so bili k sodelovanju na križevem potu povabljeni veroučenci 4. in 5. razreda in njihove družine. foto

Križev pot na 2. postno nedeljo

Na drugo postno nedeljo so bili k sodelovanju na križevem potu povabljeni veroučenci 6. in 7. razreda in njihovi starši, vendar je bilo veliko takšnih, ki so klic preslišali. Žal. K sreči bodo letos še štiri postne nedelje - štiri nove priložnosti. Foto

Križev pot birmancev na Svetih gorah

Tudi letos se bomo v postu vsako nedeljo ob 15.00 zbirali na križevem potu. Prvo nedeljo so sodelovali letošnji birmanci. Birma pomeni potrditev vere. Postni čas nas vabi k molitvi, postu, dobrim delom. Razmišljali smo, kako lahko mladi kot animatorji tudi drugim pomagajo k hoji za Kristusom. Foto Video

 

Sample Image

Smučarski dan na Rogli

Slovenski duhovniki iz domovine in zamejstva, redovnice in kateheti, so se v sredo, 25.1., zbrali na 27. smučarskem dnevu, ki je letos bilo prvič na Rogli. Tekmovali so v šestih kategorijah.Tudi sibirsko vreme, ki ga letos nismo vajeni, ni moglo pokvariti dobrega vzdušja.

Za popestritev dneva je poskrbel prvi favorit Damjan Kejžar. Potem, ko je pravilno prevozil vsa vratca, je pred množico svojih navijačev (iz rodnih Zreč in župnije Sv. Peter pod Sv. gorami) spektakularno padel tik pred ciljem. Ure so sicer zabeležile najboljši čas, vendar so merilci tekmovalca diskvalificirali, ker FIS pravila zahtevajo, kot so zatrdili, da tekmovalec prečka ciljno črto vsaj z eno smučko, v tem primeru pa sta obe ostali pred ciljem. Še tik pred razglasitvijo rezultatov je diskvalifikaciji nasprotovala novinarka POPa Danica Ksela, ki je prepričana, da ni važno ali prideš v cilj s smučmi ali brez. Pri tem se je sklicevala na avtoritete Zlate Lisice. Obveljala je odločitev organizatorjev na Rogli, ki je prekinila niz zmag predstavnika celjske škofije. Letošnji absolutni zmagovalec je tako Rafko Klemenčič iz škofije Koper.

Sample Image

Posebno so se izkazali navijači našega župnika. Iz Šempetra je odpeljal veliki avtobus. Opremjeni so bili z navijaškimi šali in dobro voljo. Ob 15.00 smo zanimiv dan zaključili z mašo v novi cerkvi Jezusove spremenitve na gori. Spomnili smo se pokojnega župnika Marka Benedika, ki je pred 27. leti organiziral prvi smučarski dan v Kranjski gori in celjskega škofa Stanislava Lipovška, ki bi moral na Rogli voditi mašo, a je padel po stopnicah pri maši v Novem mestu in okreva v celjski bolnišnici.

 

 Sample Image

Trikraljevski pohod na Svete gore

Vsako leto na praznik Svetih treh kraljev se tudi mi podamo kakor Modri na pot od župnijske cerkve sv. Petra na Svete gore, da bi se srečali z Novorojemim in njegovo Materjo Marijo. Letos si ni bilo potrebno utirati poti v visokem snegu. Vinogradniško društvo poskrbi za okrepčilo s kuhanim vinom in čajem. Sveta maša je posebej doživeta, saj Mariji in detetu zaupamo vse misli, ki so nas spremljale že na poti.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 27 od 64
Tončijevi aforizmi

 

 

 

 

 

 

 

 

1.10.2015

Vsako otroštvo ni otročje lahko.

Otroci so tako močni, da še starše otročje delajo.

Tudi mnogo življenja za otroke je otročjega življenja.

Bolj ko so otroci razposajeni, prej bodo s čim razsajali.

 

 

8.1.2015

Revščina ni v tem, česar nimamo, ampak v tem, česar nismo sposobni ustvariti.

Bistvo revščine je, da je njena lakota zaostala.

Marsikateri revščini manjka več reda kot denarja.

Lažje je podvojevati revščino, kakor razpolavljati bogastvo.