ŽUPNIJA SV. PETER
Meni
ŽUPNIJA SV. PETER
Predstavitev
Oznanila
Zgodovina
Skupine
Verouk
Foto-galerije
SVETE GORE
Kravaričeva kapela
Šempetrani v svetu
Datoteke
Povezave
grb


Ž  U  P  N  I  J  A

SV. PETER

POD SV. GORAMI

grb1.jpg

Bistrica ob Sotli 7

3256  Bistrica ob Sotli

Tel. 03 809 40 42

Mobi: 031 278 180

E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
Prisotni
Prisotnih $guest_array gostov prijavljenih
Božja beseda
Cache Directory Unwriteable
Prijava

Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Števec obiskovalcev
824105
Template Chooser
genesis_v1.0
Wrapper
Group Menu
..... ŽUPNIJA SVETI PETER POD SVETIMI GORAMI .....

 Sample Image

Božični koncert 2010

Na nedeljo Svete družine, ki se je letos pokrila z godom prvega mučenca diakona Sv. Štefana in obhajamo tudi dan samostojnosti in enotnosti, je naš Dekliški cerkveni pevski zbor pod vodstvom Metode Denžič pripravil Božični koncert. Kot gostje so sodelovali otroci Otroškega cerkvenega pevskega zbora iz Pišec. Ob zaključku so združili moči in nastopili skupaj. Polna cerkev poslušalcev je z močnim aplavzom pokazala hvaležnost za nepozabni dogodek. 

 

 Sample Image

Miklavžev večer 2010

Letos je Sv. Miklavž poskrbel za pravo zimsko idilo na njegov praznik. Veliko snega ni zmotilo vseh nadobudnežev, ki so se podali na Miklavžev pohod. Otroci so nas v igri prestrašili, da bodo letošnji angelci čisto drugačni, da bodo tudi parkelji skrili rogove pod kolesarsko čelado in si repe zatlačili pod kavbojke, da bo Miklavž brez škofovske palice in kape, vendar je potem hvala Bogu Miklavž odločil, da je bilo vse tako kot mora biti. Povabil je otroke in starše, da smo dobri drug do drugega, da znamo biti skromni in ne pozabimo na mašo in molitev.

 

Sample Image

Jubilanti 2010

Leto se bliža koncu, ko se radi oziramo nazaj v hvaležnosti za prejeto. Tako smo se 5. 12. v naši župniji spomnili jubilantov, vseh tistih torej, ki so letos praznovali okroglo obletnico poroke. Vsak dan znova je potrebno obnavljati poročno zaobljubo ljubezni in spoštovanja. Ključar Kunst Stanko je z ženo Zdenko praznoval zlato poroko. Biserno poroko pa sta slavila Jožef in Ivanka Geršak. Jožef nam je pripovedoval, kako je po prihodu iz vojske ob srečanju z Ivanko takoj vedel, da je tista prava. Izpovedal ji je ljubezen. Po mašnem slavju smo se zbrali še v poročni sobi, kjer so nam dobre žene pripravile pogostitev. Obudili smo spomine na dni spoznavanja in poročni dan, na vesele dni, ki jih ni bilo malo, pa tudi na preiskušnje, ki so spremljale zakonce. Planinčeva sta nam zaupala, da sta se pred poroko poznala štiri mesece, v zakonu pa se jima je rodilo pet otrok. Martina in Dušan sta nam zaigrala na harmoniko in kontrabas, zakonci pa so pokazali, da se še vedno radi zavrtijo.

 

 

Sample Image

Koncert dekliškega cerkvenega zbora

Ob peti obletnici delovanja so naše punce dekliškega cerkvenega pevskega zbora v župnijski cerkvi Sv. Petra na misijonsko nedeljo pripravile samostojen koncert. Zbor je ustanovila in vodi Metoda Denžič. Pojejo ob nedeljah pri maši, na porokah in ob drugih priložnostih. Na koncertu so kot gostje nastopili Samsoni. Polna cerkev poslušalcev je bila prevzeta. Hvaležnost za lep nedeljski popoldan, ki nam je bil podarjen, smo pokazali z dolgimi aplavzi. Po koncertu smo bili deležni še pogostitve. Čestitke Metodi in njenim puncam. In pogumno naprej! Fotografije

 

 

Sample Image

Krst Eve Kunej in Tadeja Vračuna

V soboto 25. 9. 2010 smo krstili Eva Kunej, v nedeljo, 26. 9. pa Tadeja Vračuna. Mladim staršev iskrene čestitke za njune prvorojence. Veliko blagoslova pri krščanski vzgoji jim želimo.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 45 od 64
Tončijevi aforizmi

 

 

 

 

 

 

 

 

1.10.2015

Vsako otroštvo ni otročje lahko.

Otroci so tako močni, da še starše otročje delajo.

Tudi mnogo življenja za otroke je otročjega življenja.

Bolj ko so otroci razposajeni, prej bodo s čim razsajali.

 

 

8.1.2015

Revščina ni v tem, česar nimamo, ampak v tem, česar nismo sposobni ustvariti.

Bistvo revščine je, da je njena lakota zaostala.

Marsikateri revščini manjka več reda kot denarja.

Lažje je podvojevati revščino, kakor razpolavljati bogastvo.