ŽUPNIJA SV. PETER
Meni
ŽUPNIJA SV. PETER
Predstavitev
Oznanila
Zgodovina
Skupine
Verouk
Foto-galerije
SVETE GORE
Kravaričeva kapela
Šempetrani v svetu
Datoteke
Povezave
grb


Ž  U  P  N  I  J  A

SV. PETER

POD SV. GORAMI

grb1.jpg

Bistrica ob Sotli 7

3256  Bistrica ob Sotli

Tel. 03 809 40 42

Mobi: 031 278 180

E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
Prisotni
Prisotnih $guest_array gostov prijavljenih
Božja beseda
Cache Directory Unwriteable
Prijava

Ste pozabili geslo?
Registracija Ustvari nov uporabniški račun
Števec obiskovalcev
824105
Template Chooser
genesis_v1.0
Wrapper
Group Menu
..... ŽUPNIJA SVETI PETER POD SVETIMI GORAMI .....

Sample Image

Božični koncert

Dekliški cerkveni pevski zbor pod vodstvom Metode Denžič je tudi letos 25. 12. popoldne pripravil Božični koncert. Kot gostji sta nastopili Urša Lojen s klavirskimi skladbami in Rada Drašler s pripovedjo božične zgodbe Deklica z vžigalicami. Polna cerkev je dokaz, da so dekleta s svojimi prepričljivimi nastopi v preteklih letih osvojila srca poslušalcev. Koncert nam vsem pomaga, da pristno doživimo preprostost in lepoto praznika rojstva Božjega deteta. Sam rojen v težkih razmerah pomaga tudi nam vžigati upanje, da je ljubezen pomembnejša od še tako slabih okoliščin, v katerih se znajdemo. V težkih okoliščinah je celo še potrebnejša.

 

 Sample Image

Miklavževanje 2012

Prvič po mnogih letih so se otroci in starši na miklavžev pohod podali po zasneženi pokrajini. V igri smo doživeli, da se je poredni in leni Franci zelo poboljšal. Zato parkelji letos niso bili potrebni. So imeli zato angelčki vidnejšo vlogo. Sveti Miklavž je še vedno zelo priljubljen. Če bi kandidiral za Mariborskega župana, bi ziher zmagal. Darila bodo v pomoč, da letos nikogar ne bo zeblo. K temu sta pripomogla tudi čaj in kuhano vino ob koncu prireditve. Hvala vsem otrokom, ki so sodelovali v igri in Društvu prijateljev mladine za organizacijo.

 

Sample Image

Praznik jubilantov v Šempetru

Med zahvalnima in Martinovo nedeljo smo se v župniji Sv. Peter pod Sv. gorami spomnili letošnjih jubilantov. Obletnico poroke letos praznuje 59 parov. Mnogi so razkropljeni po Sloveniji od Murske do Kopra, en par živi na Hrvaškem. Med tistimi, ki letos slavijo srebrno poroko, smo opazili Stanko in Franja Debelak, Marinko in Marjana Hudina, Jožico in Janeza Vuk ter Marijo in Jožefa Zorenč. Med zlatoporočenci so bili letos Amalija in Alojz Kovačič ter Jožica in Krešimir Špoljar. 55 let skupnega življenja obhajata Marija in Franc Dragovan. Posebej smo občudovali korajžo Jožefe in Franca Slatner, ki sta v sveti zakon stopila pred 60 leti. Poleg domačega župnika je slavljencem pridigo pripravil Tonči Babič. Pel je dekliški cerkveni zbor. Blagoslov parov in njihovih družin so farani pospremili z aplavzom. Zasluženim! Vztrajati v medsebojni ljubezni in zvestobi toliko let drug ob drugem v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, ni majhna stvar, je milost. Iskrene čestitke! Po obredu v cerkvi se je veselo druženje nadaljevalo v poročni dvorani. Martina Zorenč je raztegnila harmoniko. Slavljenci so se zavrteli. Mlajši jubilant je potrdil, da se zarečenega kruha največ poje. Sodelavka Vesna mu je namreč zabrusila, da njega pa res ne bi vzela. Pa ga je. Vsi udeleženci so bili veseli in hvaležni. Eni so bili celo mnenja, da bi morali kaj takega pripraviti vsako nedeljo (da bi se lahko lupčkali v cerkvi ).
 

Sample Image

Anton Martin Slomšek na Svetih gorah

Na zahvalno nedeljo, 4. 11., ob 11.00, je bila na Svetih gorah ob Sotli zahvalna slovesnost, ki jo je vodil škof Metod Pirih. Prepevali so Svetogorski pevci in dekliški zbor Sv. Petra pod Sv. gorami. Igrala je pihalna go­­­dba Orlica. Po maši in kulturnem programu je škof blagoslovil Slomškov kip, ki ga je izklesal domačin Franci Černelč. Tukaj si lahko ogledate 15min film.

 

 Sample Image

Oratorijski dan

Oratorij smo že kar malo pogrešali, zato smo 29.11. priredili oratorijski dan. Zapeli smo himno, ponovili zanimive banse in pesmi. V dopoldanskih delavnicah so nastali avtomobili in ladje. Sledil je sprehod s kepanjem. Kar sami smo skuhali kosilo. Zamesili smo tudi testo in izdelovali kekse, ki smo jih prelili s čokolado. Pri maši smo vsi sodelovali z branjem, prošnjami, zahvalami in petjem. Ker se bliža praznik Vseh svetih in dan spomina na rajne, smo pri zadnji delavnici izdelovali aranžmaje za na grob. Hvala Mireli in animatorjem za prelep oratorijski dan.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 64
Tončijevi aforizmi

 

 

 

 

 

 

 

 

1.10.2015

Vsako otroštvo ni otročje lahko.

Otroci so tako močni, da še starše otročje delajo.

Tudi mnogo življenja za otroke je otročjega življenja.

Bolj ko so otroci razposajeni, prej bodo s čim razsajali.

 

 

8.1.2015

Revščina ni v tem, česar nimamo, ampak v tem, česar nismo sposobni ustvariti.

Bistvo revščine je, da je njena lakota zaostala.

Marsikateri revščini manjka več reda kot denarja.

Lažje je podvojevati revščino, kakor razpolavljati bogastvo.